Många tillfällen livet går att fira med tårta. Tårta bör också ha en given plats när det är dags för fredagsfika på arbetsplatsen. Alla blir glada av tårta och de har en central roll på ett födelsedagskalas.

Tårtbaket

Du som är duktig i köket och på att baka kanske experimentera med olika utseenden, tekniker eller smaker på tårta. Prova till exempel en ny tårtpasta, vackra färger, roliga mönster och redskap i tårtbaket. Kolla på nätet och köp hem det du behöver för att skapa en underbar tårta. När du ska baka till barnkalaset kommer födelsedagsbarnet definitivt uppskatta en färgglad tårta med favoritmotivet, eller en tårta i form av favoritfiguren.

Barnkalas

På ett klassiskt barnkalas har tårtan en viktig plats. Det är därför viktigt att den är fin och framförallt god och att den speglar barnets smak. Dekorera även fint med ballonger och girlanger i rummen där barnkalaset ska vara. På kalas passar det att ha planerade lekar för att undvika rastlöshet och stök bland de yngre gästerna. Lekar som passar på kalas är exempelvis charader, hela havet stormar eller viskleken. Om barnen är lite större är det bra att anpassa efter ålder och utgå från de aktiviteter barnet tycker är roligt. Lycka till med planeringen och ha ett fint kalas!