En mjuk och skön säng är något som alla behöver för att få en god natts sömn. Det är dock lätt att bli förvånad över alla olika alternativ som finns när man börjar leta efter en ny säng. För att få en bättre förståelse av de olika typerna av sängar och hjälpa dig att hitta den perfekta sängen för dina behov har vi sammanställt denna guide.

Först och främst måste du bestämma vilken storlek du behöver. En fullsizad säng är perfekt för två personer och ger gott om utrymme för båda att röra sig. Om du har mindre utrymme, är en queensizad säng ett bra alternativ. Om du är ensam, är en twin-säng ett bra val.

Finns olika modeller att välja mellan

Efter att du har bestämt storleken på sängen måste du bestämma vilken typ av säng som passar dig bäst. Om du behöver extra stöd för dina ryggar och axlar, är en innerspring-säng ett utmärkt val. De har ett stödjande lager med fjädrar som ger stöd. Om du letar efter något som är lite mjukare, är en memory foam-säng ett bra alternativ. De har ett lager av skum som former sig efter din kropps form och stöder alla dina kurvor. Om du letar efter något som är lite mer unikt, är en luftmadrass eller en vattensäng ett bra val. Vattensängar har en tunn vattenyta som former sig efter din kropps form och ger stöd.

När du har bestämt storleken och typen av säng som passar dig bäst, är det dags att leta efter den perfekta sängen. Det finns många olika stilar och färger att välja mellan så det är bra att ta sin tid och jämföra olika alternativ. Det är också viktigt att prova sängen innan du köper den för att se till att den är bekväm.

Att byta till en ny skön säng är ett bra sätt att förbättra din nattsömn och göra ditt sovrum till en oas av avkoppling. Att bestämma vilken storlek och typ av säng som passar dig bäst, och att jämföra olika alternativ, kan hjälpa dig att hitta den perfekta sängen för dina behov. Vill du titta på ett stort utbud av lyxiga sängar kan vi rekommendera Lindholms Loftet.