Ayurvedisk medicin är en traditionell medicinsk praxis som används i Indien och andra delar av Asien. Det har skapats och utvecklats över tusentals år och har blivit alltmer populärt även i västvärlden.

Ayurvedisk medicin syftar till att förbättra hälsan hos individen och är baserad på den gamla kunskapen om att det finns ett samband mellan kropp, sinne och ande. Ayurvedisk medicin är därför en holistisk medicinsk filosofi som syftar till att uppmuntra ett hälsosamt liv med hänsyn till det sammanhang som individen lever i.

Ayurvedisk medicin fokuserar på att balansera energierna i kroppen och är baserad på tre olika koncept: dosha, som är de energier som påverkar kroppen, sattva, som är den rena energin som finns i kroppen och som stödjer god hälsa, och karma, som är det som en person gör och hur det påverkar hälsan.

För att uppnå balansering av energin använder ayurvedisk medicin olika former av behandlingar, såsom massage, örtmedicin, meditation och yoga.

Balans i kroppen

Ayurvedisk medicin fokuserar inte bara på att behandla specifika sjukdomar. Det handlar också om att förebygga sjukdomar och hålla kroppen i jämvikt. För att göra detta rekommenderas det att man följer en balanserad kost som innehåller frukt, grönsaker, nötter och baljväxter.

Det rekommenderas också att man följer ett regelbundet träningsprogram, får tillräckligt med näringsrik kvalitetssömn och försöker leva ett lugnt och stressfritt liv.

Traditionell ayurvedisk medicin är ett effektivt sätt att hantera olika sjukdomar och bevara hälsan. Det är ett komplett system som syftar till att balansera kroppens energier och förbättra en persons övergripande hälsa. Det är ett långsiktigt sätt att ta hand om kroppen och det är viktigt att man följer de ayurvediska principerna för att uppnå de bästa resultaten. Köp hem det du behöver för att komma igång med ayurveda egenvård.