Många glömmer att belysningen är en viktig del av inredningen. Med hjälp av belysning kan du skapa känsla och liv i rummet utan att ändra på möbler och andra inredningsdetaljer.

Du bör tänka både på huvudbelysning och punktbelysning i ett rum. Tänk även på att olika rum kan behöver ljus i olika färger. Du hittar ett stort utbud här av olika lampor.

Punktbelysning

Du kan använda dig av punktbelysning för att skapa en mysig känsla i rummet. Med punktbelysning kan du variera belysningen och ljusstyrkan i rummet. För en del rum kan det vara tillräckligt att det endast finns punktbelysning. Men till vissa rum kan du behöva ha en huvudbelysning för att få tillräckligt starkt ljus. Till exempel i köket tycker många det är skönt att ha en taklampa som verkligen lyser upp arbetsbänken.

Rätt ljus avlastar ögonen

Att till exempel läsa i dåligt ljus är inte skadligt för ögonen. Men det kan vara tröttsamt och leda till huvudvärk och liknande. Med rätt ljus avlastar du ögonen och du kommer att må mycket bättre. Det är dock viktigt att kunna släcka ner, för att låta tröttheten komma på kvällen och på så sätt sova bättre.